Shaman: - Energien i det hellige rum åbner vores hjerter

Takanaiya Schanne, som er shaman, har et helligt rum, som bliver taget i brug, når hun skal hjælpe dem, der kommer til hende.

 

- Jeg holder ceremonier herinde, og alle mine hellige trommer bor her. Vi kan godt blive lidt sårbare herinde, fordi energien, der ligger her, åbner vores hjerter. Det gør den, fordi der altid er stille herinde i respekt for energien.

Træk i billedet og gå på opdagelse i "det hellige rum". 

Fra klare krystaller til tunge trommer: Udforsk shamanens redskaber

En shaman bruger flere forskellige redskaber i sit arbejde, og mange af dem er hjemmelavede. Hold musen over billedet for at læse mere om det enkelte redskab og dets funktion. 

Trommen bruges både til trommerejser og til anden meditation og kropsrejser – eller bare til at tromme og synge. Mange shamaner laver sine trommer selv af skind fra døde dyr.

press to zoom

Kraftstaven bruges bl.a. til at meditere med. Den består af flere personlige ting fra shaman til shaman. På denne er blandt andet materiale fra en ugle, sæl, slange, and og svane.

press to zoom

Spidskrystallen bruges til at stille ind på auraen og mærke, hvor på kroppen, der er tunge energier. Der er forskellige virkninger og meninger alt efter krystal.

press to zoom

Røgelsespotten kan bruges til at indvie sine redskaber, så man bliver mere forbundet med dem.

press to zoom

En rasle bruges til både at kalde kraften og energien og til at rense auraen omkring en person.

press to zoom

Trommestikken bruges til at slå på trommen under f.eks. trommerejser. Denne er lavet af en rådyrfod og kaninskind. Foden symboliserer jordforbindelse.

press to zoom

Til en ceremoni kan man blande sit eget hellige mel. Meles lægges i en cirkel på jorden, og blev i gammel tid brugt som en tak til guderne for mad at spise. Det hellige mel giver beskyttelse.

press to zoom

Tørrede blomster og urter bruges ofte til ceremonier. Hvis man f.eks. laver en bålceremoni, kan man ofre noget til bålet – det kan eksempelvis være blomster eller andet naturligt.

press to zoom

Salvie bruges til at rense auraen for tung energi. Tit bruges den ved større ceremonier. Viften bruges til at vifte røgen hele vejen rundt om kroppen, og denne vifte er lavet af andefjer.

press to zoom
1/1

Mangler du stadig en artikel? Så find dem her:

Shamanisme bruges af flere og flere danskere som selvudviklings- og stressredskab. Læs mere her.

Gitte Kaa Cmyk kvittede de beroligende piller og fik hjælp til angsten, da hun kastede sig over shamanismen. Læs hele hendes historie her.

Som shaman hjælper Ida Karita Jensen ikke kun andre - men også sig selv. Læs historien om hendes personlige udvikling her